Een eiken eettafel op maat laten maken

Ben je net verhuisd of is je huidige eettafel aan vervanging toe? Kom je in de woonwinkels maar niet de perfecte eettafel tegen? Heb je dan al gedacht aan een tafel op maat? Lees hier alles wat je moet weten!
Lezen Een eiken eettafel op maat laten maken 3 minuten Volgende Ronde tafels - Alle voordelen en informatie

Ben je net verhuisd of is je huidige eettafel aan vervanging toe? Kom je in de woonwinkels maar niet de perfecte eettafel tegen? Heb je dan al gedacht aan een tafel op maat? Wij zijn liefhebbers van eikenhout en maken voor jou de perfecte eiken tafel op maat. En nee, een eiken tafel op maat hoeft helemaal niet duurder te zijn. Wij vertellen je de voordelen van eiken en van een tafel op maat.

Waarom eikenhout de beste houtsoort is voor jouw unieke tafel.

Eikenhout is één van de meest karakteristieke houtsoorten. Elke eiken eettafel heeft zijn eigen verhaal én een andere uitstraling. Met een eiken tafel op maat haal je dus altijd een uniek meubelstuk in huis. Daarnaast is eiken een sterke en harde houtsoort, gemakkelijk te bewerken en te behandelen. Dit zorgt ervoor dat een eettafel van eikenhout erg duurzaam is. 

Hij gaat jarenlang mee, zonder dat de kwaliteit achteruitgaat. De natuurlijke look van een eiken tafel geeft elke ruimte een warmere uitstraling. Eikenhout past in ieder interieur: van landelijk tot industrieel en van modern tot klassiek.

Ook wanneer je (klein)kinderen hebt, is het een goede keuze om voor een eiken eettafel te kiezen. Eikenhout kan namelijk prima tegen een stootje en laat je de tafel lakken, dan komen er 3 laklagen op waardoor de tafel goed beschermd is tegen vlekken en kringen.

De voordelen van een eiken tafel op maat

Wanneer je kiest voor een eiken tafel op maat, kies je voor de volgende voordelen:

  •         Uniek

Een eiken tafel op maat is altijd een uniek meubelstuk. Van de tekening van het hout, de speciale kleur tot het door jou gekozen (of misschien wel ontworpen) onderstel van hout of staal. De eettafel vormt vaak het middelpunt van een ruimte en dat mag iets speciaals zijn.

  •         Past altijd

Of je nou een grote eetkamer of een kleine ruimte hebt: een eettafel op maat past altijd zowel qua lengte en breedte maar natuurlijk ook qua hoogte (denk bijvoorbeeld aan stoelen met armleuningen die onder de tafel moeten kunnen).

  •         Niet duurder

Vaak wordt gedacht dat een eiken tafel op maat een stuk duurder is dan een eikenhouten tafel in de woonwinkel. Maar het tegendeel is waar. Een tafel op maat is vaak zelfs goedkoper én hij voldoet volledig aan jouw wensen.
Omdat wij bij Nijhuis Meubels de tafels zelf maken en vervolgens leveren zit er geen woonwinkel/retailer tussen. Hierdoor betaal jij altijd een eerlijke prijs voor jouw unieke eettafel.

Moderne ambacht: eiken tafel op maat

Bij Nijhuis Meubels maken wij al onze eiken tafels op maat uit massief eikenhout. Dit doen we voor het grootste deel met de hand, wij noemen het; moderne ambacht. We combineren het ambachtelijke werk van vroeger met de machines en ontwikkelingen van nu. Dit doen we met liefde en passie voor ons ambacht.

Wanneer je kiest voor een eiken tafel op maat van Nijhuis Meubels, kies je voor eindeloze mogelijkheden. Alles kan: van bestaand ontwerp tot een geheel eigen ontwerp, van een rechthoekig tafelblad tot een ovale variant en van houten tot stalen tafelpoten. Geïnteresseerd? Neem een kijkje bij onze collecties of neem contact met ons op!